ימי החופש הגדול מהווים בדרך כלל את מוקד הזמן הרלוונטי ביותר עבור ניתוח אף בקרב מתבגרים. כך יכול המתבגר לנוח בביתו עד שתופעת הנפיחות והאדמומיות תרדנה. במה כרוך ניתוח אף ומהם הנושאים שיש לתת עליהם את הדעת רגע לפני? במאמר הבא.
בני נוער רבים שאינם מרוצים מהמראה החיצוני שלהם, בוחרים לעשות שימוש ברפואה האסתטית לתועלתם. האומנם יכול ניתוח אף לשנות את החיים החברתיים? האם באמת מראה חיצוני משפיע על התחושה הפנימית? יש הטוענים שכן, ומבצעים את הניתוח בתקווה לשינוי.
שינוי במראה החיצוני יכול להשפיע על הביטחון העצמי של המתבגר, ולכן ייתכן שישפיע גם על התנהגותו, אבל לא בכך תלויה ההצלחה בתחום החברתי ולא בכך תלויה הרווחה הנפשית שלו. נושא זה הוא אחד הנושאים העולים על שולחן הדיונים רגע לפני שסכין המנתחים מבצעת את השינוי המיוחל.
חלק מהתהליך אותו עובר המתבגר לקראת הניתוח הוא החתמה על מסמך המעיד על כך שהוא מודע לתהליך, לתופעות הלוואי העלולות להיווצר, למידת הסיכון הכרוכה בניתוח ולשלבי תהליך ההחלמה. השיחה נעשית עם הגורם המטפל והמנתח. מתבגרים חייבים בליווי ההורה ובחתימתו.
ניתוח אף מאושר לביצוע החל מגיל 16 בקרב הבנות והחל מגיל 16 או 17 בקרב הבנים בשל צמיחה בקצב איטי יותר. הניתוח דורש מנוחה מלאה בבית במשך שבוע ימים במיוחד כאשר מדובר בגיבוס האזור, אם עולה הצורך. האף הנפוח חוזר אט אט לממדיו ומקבל את צורתו הסופי לאחר זמן (כחודש-חודשיים) בשל כמות הנוזלים המצטברת במקום ושטפי הדם הנוצרים באזור ונספגים לאט. התוצאה הסופית מתקבלת לאחר שנה פחות או יותר.
מה כולל תהליך מקדים לניתוח?
כאמור, נבדקות הסיבות הנפשיות בעקבותיהן בוחר המתבגר לבצע את ניתוח האף, נבדקת רמת הציפיות של המתבגר ומוכנותו הנפשית לתהליך. מעבר לכך נבדק אזור הפנים בקפידה על מנת לקבל תמונה מדויקת לגבי השינוי שעתיד להתבצע בפנים לאחר ניתוח האף, זאת משום שקיימת חשיבות גבוהה לפרופורציות של מבנה הפנים תוך התייחסות להרמוניה בין כל אברי הפנים.
האף נבדק כאיבר בפני עצמו, חיצונית ופנימית. אלמנטים כגון סימטריה, סטייה מקו האמצע, רוחב הנחיריים והשליש המרכזי של האף (הגרמי), קונכיות פנימיות ומחיצת האף נבדקים בקפידה. קיימת התייחסות לשינויים המתחוללים בפנים בעת שינוי מבע כגון חיוך וכן נבדק סוג העור והמרקם שלו.
הקדמה בתחום הרפואה האסתטית מציעה כיום את הדמיית המחשב כאופציה להדמיית הפנים לאחר הניתוח. הדעות חלוקות באשר למידת המהימנות של ההדמיה. חלקם טוענים כי התמונה מפתחת ציפיות אשלייתיות משום שקיים פער בין התוצאה במציאות לבין תמונת ההדמיה. המצדדים טוענים כי אפשרות ההדמיה מוצלחת באופן חד משמעי, ומשפרת את היכולת של המנתח להציג את הממצאים הרלוונטיים ומסייעת להקטנת החשש הטבעי שקיים אצל המנותח.
מה באשר לניתוח?
הניתוח מתקיים לאחר צום ועל פי רוב בבוקר. יש לעדכן לגבי תרופות הנלקחות באופן קבוע ולהגיע חפים מכל איפור, תכשיטים ובושם בלבוש נוח. לאחר תהליך הקבלה, ההחתמה על טופס ההסכמה לביצוע ההרדמה יערך הניתוח. על פי רוב משוחרר המטופל באותו היום לביתו, מצויד בהוראות המשך טיפול וברוב המקרים גם בתרופה אנטיביוטית למניעת זיהום. הוא נדרש לסדרת פגישות מעקב אחר התוצאות.
מאמר זה נכתב בידי צוות המומחים של אתר ניתוחי האף המוביל בישראל af4u.